Afro NL-studies: hét vak

Ten eerste wil ik duidelijk maken dat dit vak niet zomaar eentje was, het is echt baanbrekend. In mijn optiek is Afro Nederlandse studies een vak dat de Nederlandse gemeenschap bijeen kan brengen, namelijk door kennis, geschiedenis en passie te combineren en op deze manier je iets belangrijks bij te brengen terwijl je tegelijkertijd ook echt plezier hebt in wat je doet.

Hierdoor kan ik constateren dat mijn ervaring zeer positief is en ik hoop dat ik met mijn paper iets achterlaat, dat wat toevoegt aan de wetenschappelijke samenleving en wellicht leidt tot meer interesse of zelfs uitgebreider onderzoek. In mijn paper heb ik gekozen om te onderzoeken waarom de Afro-latino gemeenschap in Nederland zich wel of niet verhoudt tot de Afro Nederlandse samenleving. Dit vooral vanwege mijn Spaanse studie en om op deze manier mijn studie met dit vak te kunnen combineren. Het was een uitdaging vanwege het feit dat dit fenomeen (afro-latino) relatief nieuw is in Nederland, dit zorgde ervoor dat ik bijvoorbeeld met name de Amerikaanse literatuur kon hanteren. Toch denk ik dat ik iets bruikbaars heb kunnen leveren dat kan zorgen voor een vervolg van dit thema.

Het lijkt mij echt geweldig als meer mensen dit vak gaan volgen, als meer mensen de volledige geschiedenis leren kennen en niet enkel de versie vanuit het dominante discours. Het onderwijs was toe aan een dergelijke frisse wind en ik kan men alleen maar stimuleren om zichzelf te verrijken met deze kostbare kennis. Het meest ideale zou zijn als het vak binnen enkele jaren – of wellicht zelfs eerder- zijn naam eer aan deed en een daadwerkelijke fulltime studie wordt binnen de Universiteit van Amsterdam. Ik denk dat iedereen die dit vak heeft gevolgd dat volledig zou toejuichen. Tot slot, onze docent Zawdie verdient echt meerdere loftuitingen en een serieuze erkenning of prijs. Afro NL-studies: een fantastisch initiatief van hem, wat de weg plaveit voor broodnodige ontwikkeling binnen de Nederlandse samenleving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *